«Acceptació de les pèrdues vitals»

Descripció:

El cicle vital de tota persona té un final. En alguns casos pot ser sobtat i imprevist.

En altres és el resultat d’una malaltia curta i incurable. I encara en altres, finalment, la vida acaba després d’un llarg procés de pèrdues vitals, com les físiques, intel·lectuals i comunicatives.

En aquest recorregut hi ha moltes etapes i moments distints segons el que toca viure, i una necessitat d’enfortir recursos com poden ser la confiança en un mateix, en la vida, en l’espiritualitat, amb els qui t’acompanyen…

Objectius:

Com afrontem les pèrdues? Oposant-nos fins al final al que la vida ens presenta com a inevitable? Amb resignació tenyida d’amargor i lament per tot el que es va perdent?

Amb afecte per la vida viscuda i acceptació serena de la pèrdua, malgrat el dolor?

Es pot afrontar la vellesa, aquesta progressiva i natural pèrdua, de manera serena, i fins i tot joiosa? Es pot acceptar la mort, imprevista o esperada, sense afegir més patiment al dolor? Com s’accepta el deteriorament que comporten ambdues, la vellesa i la mort, des d’una mirada pacifica, tant per la persona com pels seus éssers estimats?

A través d’aquesta formació, farem un recorregut per les diferents maneres d’afrontar les pèrdues i, especialment, la mort (oposició, resignació i acceptació), tot preguntant-nos pels factors que poden intervenir en què la nostra resposta sigui una o altra.

Destinataris:

Totes les persones que es fan preguntes existencials i volen viure amb intensitat i sense por la vida i la mort.

A càrrec de:

Clara Gomis i Bofill. Doctora en Filosofia i psicòloga. Professora de Psicologia a la Universitat Ramon Llull; Psicòloga al Centre Socio-Sanitari Fundació Santa Susanna; Especialitzada en Cures Pal·liatives i Atenció al Dol.

Informació:

Dates: Dimarts 13 i 20 de març de 2018 de 18 a 20,30 hores

Lloc: Àmbit d’Investigació i Difusió Maria Corral.

Carrer Casp, 34, pral. 2a, 1a porta (prop de Plaça Urquinaona)

Preu: 30€

Inscripcions: per telèfon 932722950 o adreça electrònica: info@ambitmariacorral.org

Aforament limitat. Es requereix inscripció per assistir.