Els ponents del 234 Sopar Hora Europea sobre: «Preparar persones per millorar la societat» han dit:


Maria del Mar Galceran i Peiró: «Tota persona té una dignitat, uns dons, un talent especial que cal ajudar a desenvolupar i això implica creure en l’altre; la creació d’espais i entorns de seguretat i de confiança bàsica, on les persones es puguin sentir apreciades, sostingudes, segures i això els doni força per tirar endavant els seus desitjos; exercitar la renúncia, renunciar en bé d’un altre; l’exercici de la cooperació i la col·laboració, educar en l’esperit de servei..»

Valentí Feixas i Sibila: «Hem d’aprendre a aprendre i aprendre a emprendre. «Hem de repensar l’educació, ser innovadors en allò que cal millorar, però ser conservadors en allò que sabem que beneficia una vida dignament humana. L’educació ha de permetre alhora, una adaptació al canvi, però també una transformació del món que ens permeti construir una humanitat comuna, un futur millor.»

Josep Gallifa i Roca: «Cal tenir presents els reptes del món i de la humanitat, i per resoldre els problemes del món hem de tenir en compte el concepte d’Educació Integral. Quatre lògiques sobre aquesta: establir una relació nova amb el coneixement, la tecnologia facilita l’accés al coneixement i ajuda a crear-lo de manera col·laborativa; s’ha de crear una relació més estreta de l’educació en la vida; prestar una major atenció als valors de la cultura i les organitzacions, i donar una major centralitat a la persona.»

Maria Pàrraga i Escolà: «El que fa tenir sentit a la nostra vida, són les persones que formen part d’ella. Ser reconegut, respectat i estimat dins l’escola, és un dels més grans reptes que tenim. Educar és estimar i descobrir el gran potencial que portem dins.» Cal vetllar perquè tothom tingui les mateixes oportunitats. Finalitzà amb aquesta frase: «El metge salva vides, el mestre dignifica vides.»